Acumulus » Huisstijl » Gebruik van eigen huisstijl – Achtergrond en logo

Gebruik van eigen huisstijl – Achtergrond en logo

Naast een fiscaal kloppende administratie is natuurlijk belangrijk dat de verzonden facturen, herinneringen, pakbonnen en offertes passen bij de eigen huisstijl van de onderneming. Hieronder is de meest praktische methode om jouw logo en huisstijl zo netjes mogelijk in Acumulus op te nemen zodat elk uitgaand document er altijd passend uitziet.

Het sjabloon als centrale plek voor alle vormgeving

Elk uitgaand document in Acumulus volgt de instellingen van het toegewezen sjabloon. Hierbij is het sjabloon de template of blauwdruk van bijvoorbeeld de factuur of (automatische) herinnering.

Beheer ->

Sjablonen ->

Open het gewenste sjabloon ->

Het eigen logo scherp en op de juiste plek

Een beproefde techniek om uw logo in het juiste formaat en op de juiste plek op uw facturen te krijgen is om het logo op te nemen in de achtergrond van de factuur.

Open het sjabloon, ga naar het tabblad “Logo” en kiest voor “Nee” bij “Afbeelding tonen”.

Kies in het tabblad “Achtergrond” voor “Ja” bij “Achtergrond tonen”.

Upload bij voorkeur zowel het losse logo, als de volledige achtergrond. Het losse logo wordt namelijk gebruikt om o.a. bij iDEAL-betalingen door uw klanten de betaalpagina herkenbaar te maken.

Om een achtergrond met geïntegreerd logo te maken voorziet over het algemeen een (eenvoudig) digitaal tekenprogramma en een plaatje van het logo.

Start het tekenprogramma met een nieuwe afbeelding en een volledig witte achtergrond.

Alle facturen/pakbonnen/offertes en herinneringen in Acumulus zijn in A4 formaat. Gebruik dan ook A4 als afmetingsformaat voor het nieuwe plaatje met de witte achtergrond. Bij 200 DPI is dit 1654 bij 2339 pixels.

Plaats vervolgens het eigen logo op de gewenste plaats over de witte achtergrond en sla deze op in bijvoorbeeld .PNG-formaat.

Open het sjabloon op tabblad “Achtergrond” en upload hier het nieuw gemaakt plaatje. Soms zal er een beetje geëxperimenteerd worden om uiteindelijk de mooiste plek te vinden. Door een (test)factuur te voorzien van het desbetreffende factuursjabloon en van deze factuur de PDF-versie op te vragen kan direct het resultaat ingezien worden.

Problemen met de vormgeving? Vraag de klantenservice om hulp. We helpen graag.

Een aparte achtergrond voor vervolgpagina’s

In het sjabloon kan ook de achtergrond voor vervolgpagina’s ingesteld worden. Als een factuur of offerte veel regels bevat kan het zijn dat alle informatie niet meer op alleen de eerste pagina past en op vervolgpagina’s moet worden afgedrukt.

Omdat de opbouw van de inhoud van de vervolgpagina’s behoorlijk anders is dan de eerste pagina kan het zijn dat hierdoor de vormgeving van de achtergrond anders moet.

Door op het tabblad “Vervolg” een aparte achtergrond te uploaden die past bij de opmaak voor 2e en latere pagina’s wordt de huisstijl compleet.

Technische details

De facturen in Acumulus zijn in A4 formaat. De afmetingen zijn:

  • in millimeters 209.90 mm breed x 297.04 mm hoog (210 x 297)
  • of, in pixels bij 96 DPI: 794px breed x 1122px hoog
  • of, in pixels bij 120 DPI: 992px breed x 1403px hoog
  • of, in pixels bij 200 DPI: 1654px breed x 2339px hoog
  • of, in pixels bij 300 DPI: 2480px breed en 3507px hoog